четвер, 4 грудня 2014 р.

Біологічна роль бору

Бор

вносять в грунт у вигляді борно-магнієвих добрив, які містять борну кислоту і оксид магнію (магній підсилює дію бору), можна використовувати і буру. Дуже добре діє бром при одночасному вапнуванні ґрунту.
Внесення сполук брому в грунт є дуже ефективним засобом для підвищення врожайності багатьох культур. Тому борні мікродобрива широко поширені.
Бор збільшує врожайність буряка, вівса, конюшини, люцерни, льону, кукурудзи, овочевих культур і картоплі. В овочевих культурах, вирощених на ґрунті, в який вносилися борні добрива, підвищується вміст вітамінів (С і А) і цукру. В зелених частинах рослин підвищується вміст хлорофілу. При зниженому вмісті бору в ґрунтах у рослин спостерігаються хворобливі зміни. Відомі специфічні хвороби льону, буряка і інших рослин, викликані нестачею бору в ґрунті.







Немає коментарів:

Дописати коментар