Бор
|
вносять в грунт у вигляді борно-магнієвих
добрив, які містять борну кислоту і оксид магнію (магній підсилює дію бору),
можна використовувати і буру. Дуже добре діє бром при одночасному вапнуванні ґрунту.
Внесення сполук брому
в грунт є дуже ефективним засобом для підвищення врожайності багатьох культур.
Тому борні мікродобрива широко поширені.
Бор збільшує врожайність буряка, вівса,
конюшини, люцерни, льону, кукурудзи, овочевих культур і картоплі. В овочевих
культурах, вирощених на ґрунті, в який вносилися борні добрива, підвищується
вміст вітамінів (С і А) і цукру. В зелених частинах рослин підвищується вміст
хлорофілу. При зниженому вмісті бору в ґрунтах у рослин спостерігаються
хворобливі зміни. Відомі специфічні хвороби льону, буряка і інших рослин,
викликані нестачею бору в ґрунті.
Немає коментарів:
Дописати коментар